Om børnehaven

Skovsgård Børnehave slog dørene op den 1. september 1996.

Børnehaven er placeret højt og flot beliggende på en bakke lige i udkanten af Skovsgård. Herfra er der en fin udsigt ud over marker og byområder, så man må sige, at vi har fornemmelsen af "store vidder".

Overordnet struktur

Børnehaven er bygget som "åben plan".

Den åbne struktur, giver en dynamisk hverdag, hvor der er stor mulighed for gensidig inspiration og synlighed.

Børnene er inddelt i 2 basisgrupper med hver 3 faste kontaktpersoner.

Grupperne  hedder "Larver", de 3-4 årige og "Sommerfugle", som er de ældste børn.

I disse grupper foregår mange aktiviteter. Før frokost holder grupperne "samling", hvor der blandt andet synges og fortælles/læses historier. Mange aktiviteter foregår også på tværs af grupperne.

Den "åbne" struktur giver mange muligheder for det enkelte barn med hensyn til hvor og med hvem barnet vil lege.

Barnet får ligeledes et godt kendskab til alle "de voksne" i børnehaven.
Derforuden kan børnene sammensættes i forhold til individuelle behov og interesser.